Projecten

Dankzij scholen hier voor scholen daar en steun van mensen rondom ons kunnen wij onze doelen bereiken... waarvoor onze dank.
Onze speciale dank gaat uit naar Danny Digneffe, CEO Energetica Natura.
Boekhoudkantoor ADAKO, Concetta Gallo. Scroll naar beneden en geniet mee van onze projecten. 

Nicaragua

De Emjac school van Mevr. Elba Riveira kreeg als eerste veilige filtersystemen ter waarde van 1725 Euro om haar schooltje te voorzien van filtersystemen voor zuiver drinkwater. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de inzameling van BSGO De Regent in Gingelom en Energetica Natura, een bedrijf met een hart voor kinderen in nood.

Congo

Wij mochten kennismaken met Dhr. Lefèvre Luc, Hij zet zich al jaren in, samen met zijn vrouw Viviane voor de Congolezen in Lubumbashi. Een mooi verhaal dat ons raakt. Ziekenhuizen, dispensaria maar ook duurzame projecten werden voorzien van veilig drinkwater... Aan dit project schonken wij samen met Energetica Natura voor 1000 euro aan systemen. De filters werden bij enkele families geïnstalleerd. Nadien kreeg hij voor het Congolese volk nog voor 2000 euro aan waterfilters om hun project uit te breiden in Kapalowe. Hier werden ongeveer 4500 mensen geholpen o.a: Missieposten, scholen, melaatsen en regionale ziekenhuizen werden voorzien van zuiver maar vooral veilig drinkwater. In 2018 steunden wij dit project verder voor 1000 euro, voor gezinnen die zelfbedruipend gaan leren werken, ongeveer 10 gezinnen krijgen een filtersysteempje voor zuiver water in Lubumbashi. Graag willen willen wij samen met hen verder werken aan de gezondheid van vele Congolezen.

Eerst een Jerrycan leren gebruiken om later een groot systeem te ontvangen.

Grote filtersystemen... onderweg per container van        WereldMissieHulp naar Congo.Haïti

Hier startte ons eerste groot project: In samenwerking met Wendy Peerlings van Kay Desperans, een VZW die zich inzet voor kinderen kansrijk te maken, want kansarme kinderen bestaan niet, aldus Mevr. Peerlings trokken wij naar Saint Michel in Haïti. Op wereldwaterdag 2017 organiseerden WalkForWater en RunForHaïti in de scholen waar wij tewerkgesteld zijn. Ook Dhr. Danny Digneffe van Energetica Natura schonk weer een mooi bedrag! Dit werd een groot succes zodat wij voor ongeveer 7000 euro zuiver water konden schenken aan een schooltje van Dhr. Francois Onel in Cité du Soleil alsook aan de kinderen van Kay Desperans van Wendy Peerlings en Willy Nicolas. Ook dit project zal worden vervolgd... 

Run for Haïti: De leerlingen van de  Mijlpaal in Tongeren liepen 4000 euro bij elkaar! 


De leerlingen van De Regent in Gingelom wandelden ook voor Haïti!

En waterheldje Sem deed zijn eigen actie voor Haïti <3


De leerlingen van  De Linde in Borgloon zamelden 690 Euro in voor Haïti!

Ook afwerkingsbedrijf Schoeffaerts te Diepenbeek schonk 1 Jerrycan.

Onze dank aan ieder waterheldje, dankzij hen genieten nu ook daar de kinderen van veilig drinkwater. Benin


Energetica Natura schonk voor 3000 Euro aan filters voor schoolkinderen uit Ghana en Benin. Ook hier zoeken wij nog steun om eventueel ter plekke te gaan voor educatie en installatie. 


Ethiopië

Hier gingen wij samen met Energetica Natura  voor zuiver water voor de kinderen van Let us Change Ethiopië (Johan zet zich in voor straatkinderen in Awassa) en Gobez Gobez ( zorgt voor elf schooltjes,hun leerlingen en neonatologie in Jimma) 

Jimma: University Hospital: Pediatrie

installatie van een dubbel systeem.

Opleiding voor het gebruik, onderhoud en desinfectie van het filtersysteem

Vanaf nu babymelk met zuiver drinkwater

Blij met zuiver drinkwater in het ziekenhuis!

Jimma: Missionaries of Charity

Eindelijk is er water!!!

allen dankbaar, ook wij!

Het aangesloten systeem werkt

Verkregen erkenning 

Opleiding voor het installeren

Awassa: Let Us Change: Hoofdkwartier, bakkerij en Comboni werden voorzien van filtersystemen voor zuiver drinkwater voor meer dan 120 kinderen, een bakkerij en de buurtbewoners.

Met dank aan Join The Pipe, Geraldo Vallen voor de hervulbare flessen voor de kinderen van Let Us Change en Leonidas Landen An en Gert voor de lekkere Belgische chocolade. Op naar een volgend project!


Ghana: Water4you: Rik Loenders en Lien Vancauter 

Wat was uitgesteld wegens COVID-19 kan nu werkelijkheid worden, op 24 juli 2021 vertrokken wij naar Senya Beraku in Ghana, een mooi project van Lien Van Couter en Rik Loenders. 

"Ghana4you" ... Het mooiste wat je een kind kan geven is een KANS!

Deze mensen hebben gekozen voor de Jehovah Shammah school, wat wil zeggen God is hier aanwezig.

In Senya Beraku is een groot tekort aan drinkbaar water. Tot nu toe werd regenwater opgevangen in grote kommen en gecollecteerd in tonnen. 

De 500 leerlingen drinken van de waterton en geven slechts enkele bekertjes door.

Door het niet-hygiënisch water zijn er veel ziektes. Door het beperkt aanbod aan gezondheidszorg is de kindsterfte dan ook hoog, 36.3 per 1000!

De waterput werd geboord en wij gaan ervoor zorgen dat het opgepompte water gezuiverd kan worden met de filters van AQUANANO WATER FILTERS.

Naast de duurzame waterfilter systemen gaat G04WATER ook nog  ECO en zorgde voor iedere leerling voor een herbruikbare fles zodat vanaf heel binnenkort ieder kind kan genieten van veilig drinkwater!!!

Ook deze leerlingen zullen genieten van een opleiding voor het gebruik, onderhoud en desinfectie van de filters, de waterleidingen, de opslagtanks en de waterkraantjes. Dit dankzij de steun van Dhr Jos Roebben van Roam Technology die ons leerde maken met ecologisch ontsmettingsmiddel op basis van gestabiliseerd waterstofperoxide dat het gefilterde water nog eens extra houdt. (biofilm).

Met dank aan CM, Geraldo Vallen van Join The Pipe, ENERGETICA NATURA en Ing. Robin Severi van AQUANANO WATERFILTERS voor de installatie.


Ghana Ye Shammah School in Senya Beraku, Ghana.

Aangekomen in Ghana en tijdens de rondleiding in het vissersdorpje Senya zie je ook hier meteen dat water van levensbelang is...

Kinderen die de middelen hebben kunnen naar school, anderen helpen hun ouders en gaan kilometers ver op zoek naar water of kopen water aan gemeenschappelijke bronnen die door andere projecten en de gemeente gesteund worden.

Wij met GO4WATER konden in samenwerking met GHANA4YOU een actie WATER4SENYA opstarten in samenwerking met Lien Vancauter en Rik Loenders en de host in Ghana Sammi Bekoe, zoon van de directeur van de school die 600 kinderen telt.

Het schoolproject werd mede mogelijk gemaakt door Energetica Natura en CM Limburg.

ziehier enkele foto's.

Onze volgend project voor december 2021 komt er aan!

Senegal: Luc Triekels: Sandicoly Ecofarm en omliggende dorpjes.

SANDICOLY ECOFARM, Aliou Guye, Keur Diamba, Battamar in Senegal december 2021 - januari 2022

 Senegal

Project 2021-2022   Bij Luc Triekels en Fanny van Sandicoly Ecofarm

De 3 dorpen maar ook de ecofarm werden voorzien van water door middel van systemen te plaatsen op de bestaande waterputten in de drie dorpen en op de kraan van de Ecorfarm te Senegal.

Het eerste dorp Aliou Guye waar Youssouffa onze gids is en wordt aangesteld als toezichter.

Hij zal alles in goede banen leiden en ons op de hoogte houden van de situatie indien nodig.

Youssouffa verplaatst zich regelmatig naar de drie dorpen om de projecten op te volgen.

De Dorpen Aliou Gueye, Keur Diamba en Battamar worden voorzien van water door middel van een pomp te plaatsen in iedere dorpsput die werkt op zonne-energie en zo het water oppompt en de bevolking dit hard labeur niet meer moet doen.

Niet alles verliep even vlot, door Corona kwamen onze filters helaas niet tijdig aan door vertraging op zee.

Dit heb je uiteraard niet in de hand. Gelukkig zijn onze systemen nu wel op de juiste plaats terecht gekomen en zullen deze ASAP geplaatst worden zodat de bevolking er niet enkel water ter beschikking heeft maar ook veilig drinkwater.

Veilig drinkwater, van groot belang voor de ontwikkeling van de kinderen.

Dit is nog steeds ons doel: veilig drinkwater voor kinderen!

Wij zijn onze sponsors enorm dankbaar voor dit project te kunnen realiseren.

Dank aan Energetica Natura, Gemeente Alken, jullie allen en Familie Van Montfort en Yvonne die alle kinderen van de wereld als haar kinderen zag en op deze manier wil herinnerd worden.

Onze dank gaat ook uit naar Toon en zijn familie voor zijn kerst-actie waarmee hij liever voetbal attributen kocht voor de kinderen van Medina Sangaco dan zelf cadeaus te krijgen!

ook werden er heel wat kleren ingezameld die we konden schenken aan de materniteit enz...

zie ook fotogalerij Senegal voor meer foto's.Project 2022 - 2023 is van start gegaan! Senya Beraku Sint Anthony school

Sint Anthony school

Wij zijn weer helemaal klaar voor de start van ons volgend project met onze nieuwe teamleden Sabrina en Marijke.

Met dank aan Sonja De Mesmaecker voor onze nieuwe shirts en Energetica Natura, familie Van Montfort voor de sponsoring van dit project!


Ziehier de kinderen van de Sint Anthony school die wachten op veilig drinkbaar water.

Van op afstand werd de waterput van de school in orde gebracht onder begeleiding van onze coördinator  Sammy Bekoe ter plaatse.

Hij volgt het project op dat in goede banen wordt geleid door de studenten van de school.

Leidingen werden reeds gelegd van de put tot aan de school en ook de chateau d'eau is klaar. 

augustus 2023 - vervolg project 

Fotogalerij

Zoals je hierboven kan zien, de leerlingen van Sint Anthony kregen de kans om samen met ons aan de slag te gaan. De leerlingen worden steeds betrokken in onze projecten, wie zijn wij, wat doen wij, dit wordt aan de hand van een verhaal met prenten en een tolk verteld. 

De oudste leerlingen van de school krijgen educatie over wat een filter is, hoe deze werkt en ze gaan samen nadenken over hoe deze systemen eventueel geïnstalleerd kunnen worden. Later leren zij de systemen in gebruik nemen en onderhouden.

Samenwerken, plannen, evalueren en bijsturen, elkaar helpen, dat is waar we voor staan. Deze leerlingen zijn iedere keer enorm betrokken bij het hele gebeuren op school en leren op deze manier van elkaar.

De 3 systemen met prefilter werden samen met de pomp aangesloten.

Het pompsysteem werd aangesloten op de waterput tegenover de school. De waterleiding loopt onder de straat naar de chateau d'eau en wordt vanaf nu gefilterd door de 3 systemen van AQUANANO WATERFILTERS waardoor alle leerlingen, leerkrachten, personeel en buren kunnen genieten van gezuiverd en veilig drinkwater.

Ook hier kregen al de kinderen een hervulbare "Sugarcane" waterfles om dagelijks vers water te tappen. Dank aan Geraldo Vallen van Joint The Pipe.

Ook het ziekenhuis werd voorzien van een Jerrycan voor de pasgeborenen en hun jonge mama's en dit dankzij Gilbert Simal, Jill Pauwels en atletiekclub ADD RUNNERS en GS Running team Kortessem waarvoor onze oprechte dank! Ook hier in het ziekenhuis van Senya is nu een eerste stap naar zuiver drinkwater gezet.

In dit ziekenhuis vraagt men nog steeds naar extra hulp van vrijwilligers, studenten verpleegkunde enzovoort voor wie zich geroepen voelt...

Wij gaan ons zeker nog blijven inspannen voor meer veilig drinkwater in Senya Beraku in de toekomst.

Voor dit project gaat onze speciale dank naar onze coördinator ter plaatse: Sammy Bekoe die alles van op afstand steeds in zeer goede banen leidt, onze sponsors ENERGETICA NATURA, boekhoudkantoor ADAKO, de Gemeente Alken en alle familie, collega's, vrienden en buren die onze projecten steunen. 

Ons project in Senegal is nog steeds lopende, ook daar komt stap voor stap alles in orde. Luc Triekels is ter plaatse en zal dit project verder in goede banen leiden. 

Waar ons volgend project zal zijn? Er zijn dromen, er zijn plannen...maar nog niet voor meteen... Wordt zeker weer vervolgd.