Projecten

Dankzij scholen hier voor scholen daar kunnen wij onze doelen bereiken... waarvoor onze dank.
Onze speciale dank gaat uit naar Danny Digneffe, CEO Energetica Natura, onze hoofdsponsor.

Nicaragua

De Emjac school van Mevr. Elba Riveira kreeg als eerste veilige filtersystemen ter waarde van 1725 Euro om haar schooltje te voorzien van filtersystemen voor zuiver drinkwater. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de inzameling van BSGO De Regent in Gingelom en Energetica Natura, een bedrijf met een hart voor kinderen in nood.

Congo

Wij mochten kennismaken met Dhr. Lefèvre Luc, Hij zet zich al jaren in, samen met zijn vrouw Viviane voor de Congolezen in Lubumbashi. Een mooi verhaal dat ons raakt. Ziekenhuizen, dispensaria maar ook duurzame projecten werden voorzien van veilig drinkwater... Aan dit project schonken wij samen met Energetica Natura voor 1000 euro aan systemen. De filters werden bij enkele families geïnstalleerd. Nadien kreeg hij voor het Congolese volk nog voor 2000 euro aan waterfilters om hun project uit te breiden in Kapalowe. Hier werden ongeveer 4500 mensen geholpen o.a: Missieposten, scholen, melaatsen en regionale ziekenhuizen werden voorzien van zuiver maar vooral veilig drinkwater. In 2018 steunden wij dit project verder voor 1000 euro, voor gezinnen die zelfbedruipend gaan leren werken, ongeveer 10 gezinnen krijgen een filtersysteempje voor zuiver water in Lubumbashi. Graag willen willen wij samen met hen verder werken aan de gezondheid van vele Congolezen.

Eerst een Jerrycan leren gebruiken om later een groot systeem te ontvangen.

Grote filtersystemen... onderweg per container van        WereldMissieHulp naar Congo.Haïti

Hier startte ons eerste groot project: In samenwerking met Wendy Peerlings van Kay Desperans, een VZW die zich inzet voor kinderen kansrijk te maken, want kansarme kinderen bestaan niet, aldus Mevr. Peerlings trokken wij naar Saint Michel in Haïti. Op wereldwaterdag 2017 organiseerden WalkForWater en RunForHaïti in de scholen waar wij tewerkgesteld zijn. Ook Dhr. Danny Digneffe van Energetica Natura schonk weer een mooi bedrag! Dit werd een groot succes zodat wij voor ongeveer 7000 euro zuiver water konden schenken aan een schooltje van Dhr. Francois Onel in Cité du Soleil alsook aan de kinderen van Kay Desperans van Wendy Peerlings en Willy Nicolas. Ook dit project zal worden vervolgd... 

Run for Haïti: De leerlingen van de  Mijlpaal in Tongeren liepen 4000 euro bij elkaar! 


De leerlingen van De Regent in Gingelom wandelden ook voor Haïti!

En waterheldje Sem deed zijn eigen actie voor Haïti <3


De leerlingen van  De Linde in Borgloon zamelden 690 Euro in voor Haïti!

Ook afwerkingsbedrijf Schoeffaerts te Diepenbeek schonk 1 Jerrycan.

Onze dank aan ieder waterheldje, dankzij hen genieten nu ook daar de kinderen van veilig drinkwater. Benin


Energetica Natura schonk voor 3000 Euro aan filters voor schoolkinderen uit Ghana en Benin. Ook hier zoeken wij nog steun om eventueel ter plekke te gaan voor educatie en installatie. 


Ethiopië

Hier gingen wij samen met Energetica Natura  voor zuiver water voor de kinderen van Let us Change Ethiopië (Johan zet zich in voor straatkinderen in Awassa) en Gobez Gobez ( zorgt voor elf schooltjes,hun leerlingen en neonatologie in Jimma) 

Jimma: University Hospital: Pediatrie

installatie van een dubbel systeem.

Opleiding voor het gebruik, onderhoud en desinfectie van het filtersysteem

Vanaf nu babymelk met zuiver drinkwater

Blij met zuiver drinkwater in het ziekenhuis!

Jimma: Missionaries of Charity

Eindelijk is er water!!!

allen dankbaar, ook wij!

Het aangesloten systeem werkt

Verkregen erkenning 

Opleiding voor het installeren

Awassa: Let Us Change: Hoofdkwartier, bakkerij en Comboni werden voorzien van filtersystemen voor zuiver drinkwater voor meer dan 120 kinderen, een bakkerij en de buurtbewoners.

Met dank aan Join The Pipe, Geraldo Vallen voor de hervulbare flessen voor de kinderen van Let Us Change en Leonidas Landen An en Gert voor de lekkere Belgische chocolade. Op naar een volgend project!


Onze volgende projecten zijn:

Senegal: Luc Triekels: Sandicoly Ecofarm en omliggende dorpjes.

Even uitgesteld wegens COVID-19

Ghana: Water4you

In afwachting of we kunnen gaan, wordt vervolgd!


De juiste plek voor je titel

Dit is waar uw tekst begint. U kunt hier klikken en beginnen met typen. Ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur.